Tuesday, October 19

Krämig tomatsoppa



De hene behöv du:

2 gula lökar
3 msk olivolja
2 msk smör
0,5 msk basilika
0,5 msk timjan
3 burk(ar) krossade tomater
1,5 dl vitt vin, torrt
3 dl vatten
2,5 tärning(ar) hönsbuljong
1 st vitlöksklyfta(or)
4 msk strösocker
1 st lagerblad
2,5 dl vispgrädde
svartpeppar, hel

Tillagning
Hacka och fräs löken mjuk i olja eller smör i en kastrull. Lägg i örtkryddorna som får fräsa med en stund. Så gör spanjorerna, det blir jättegott, smaken kommer fram mer då

Häll i vinet så att det fräser till i grytan, i med tomater, vatten, buljongtärningar, hackad vitlök, socker och lagerblad. Låt soppan koka sakta i 20-30 minuter. Fiska upp lagerbladet, mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.

Tillsätt grädden och låt småkoka ytterligare 5-10 minuter. Ta några tag med pepparkvarnen och klipp gärna i rejält med färsk basilika innan soppan serveras. Smula dessutom i mer torkade örtkryddor om du tycker att det behövs.

from Tasteline.com

Betyg kommer senare..

xx

No comments: